Doe mee!

Bak een taart, deel
je talenten, organiseer
een evenement en
wees creatief!

Doe mee!

Bak een taart, deel
je talenten, organiseer
een evenement en
wees creatief!

Zet je talenten in voor de SWO!

Zet je talenten in voor de SWO!

Wat is uw grootste talent? Organiseert u met het grootste gemak in een handomdraai de grootste feesten, of bent u nog niet ontdekt, maar had u met gemak Heel Holland Bakt of Master chef kunnen winnen?
Bent u een echt mensen-mens? Of juist misschien iemand die liever achter de schermen nieuwe dingen ontwikkelt?

Alles hierboven is een voorbeeld natuurlijk, maar als SWO zijn we altijd opzoek naar mensen die hun talent willen uitlenen aan ons. Dat kan zijn als vrijwilliger, maar ook als u het leuk vindt om eenmalig een evenement te organiseren. Ieder mens heeft namelijk een unieke kijk op dingen en de ervaring heeft geleerd dat daar de mooiste dingen uit voort komen.

Vrijwilligers

Als vrijwilliger doet u werk wat aansluit bij uw interesses. Zo hebben we vrijwilligers die creatieve middagen organiseren, een bingo, maar bijvoorbeeld ook vrijwilligers die ouderen van en naar de dagbesteding rijden met een bus. We hebben ook vrijwilligers die zich bezighouden met communicatie en met planning. Wat lijkt u het leukste? Vrijwilligerswerk geeft een goed gevoel, het is gezellig en het geeft mensen de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En, niet onbelangrijk: vrijwilligers worden ontzettend gewaardeerd!

Evenement

Als u geen tijd heeft voor iets op regelmatige basis, maar het wel leuk vindt om iets te organiseren voor een goed doel, bent u ook meer dan welkom! Wilt u een sponsorloop organiseren, of met een klas koekjes bakken of een Guinness World Record poging wagen en daar de SWO als goed doel aan koppelen, dan kunnen we samen een leuk idee bedenken.

Voorbeeld van een evenement

Op 11 december 2020 hebben vier studenten van de opleiding Crossmediale communicatie aan de Hogeschool Rotterdam een online jaren ’80 muziekbingo georganiseerd. Hierbij kregen deelnemers nummers uit de jaren ’80 te horen en moesten deze aankruisen op een bingo kaart.
De moeilijkheid voor de kandidaten zat hem erin dat ze het nummer ook echt moesten herkennen. Het was dus een muziekquiz vermomd als een bingo.
De opbrengst van deze avond was voor activiteiten van de SWO en met de verkoop van kaartjes en de extra donaties is er in totaal € 300,– opgehaald deze avond.

Belastingvriendelijk doneren

Als u doneert aan een erkend goed doel zoals SWO Spijkenisse dan heeft u onder bepaalde voorwaarden recht op belastingaftrek. Zie hiervoor de informatie bij de belastingdienst: 

Besluit u tenminste 5 jaar lang ieder jaar een keer een donatie te doen dan is het handig om een periodieke giftovereenkomst te sluiten met de SWO. U heeft dan niet meer te maken met een drempelbedrag en kunt het gehele bedrag aftrekken van uw inkomstenbelasting. Een overeenkomst voor een periodieke gift vindt u hier